Waarom liever Biologische koffie?

Biologische landbouwproducten worden geteelt zonder kunstmest, chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen of genetische manipulatie. Ook worden voor deze producten geen kunstmatige stoffen gebruikt voor geur, kleur of smaak en geen conserveringsmiddelen. Je krijgt deze stoffen dus niet binnen.

Fair Trade, ook wel Eerlijke Handel genoemd, is erop gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs wordt betaald aan de producenten in de landen van herkomst.

Tussen de afnemer van Fair Trade artikelen en de producenten in de Derde Wereld worden afspraken gemaakt over prijszekerheid en stabiliteit in de afname van de producten. Vaak wordt door de afnemer vooraf al een aanbetaling gedaan zodat de producent de mogelijkheid heeft om te investeren in het productieproces.

Bij de productie van Fair Trade artikelen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de ecologische en sociale omstandigheden ter plaatse.

                                 

    Welkom bij de Koffieventerij

              

 

        

Koffie en cultuur geserveerd vanaf de bakfiets

 

 

Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit koffie specialisten met voorliefde voor het oud-Nederlandsch straatbeeld. Ons doel is om het oude straatbeeld te laten herleven onder het genot van "een lekker bakkie". Wij bezoeken regelmatig verschillende branderijen om de lekkerste melange samen te stellen. Daardoor krijgt onze koffie een uniek en persoonlijk karakter. De muziek collectie hebben we zorgvuldig samengesteld uit verschillende stijlen van swing tot ballads, met namen als Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Billy Holiday en natuurlijk ook onze nationale artiesten zoals de Ramblers en Wim Sonnenveld.                         

 

 

                                          Koffie en cultuur geserveerd vanaf de bakfiets.

 

 

 

Delen via sociale media